Leef je uit op de boerderij

We vinden het leuk om op onze site de dagelijkse gang van zaken te vertellen. Er gebeurt zo veel, dat moet u eigenlijk zelf maar eens komen zien! Om u alvast een indruk te geven, volgt hierna een korte beschrijving van onze dagelijkse en seizoensgebonden werkzaamheden.

Ontdek onze vakantiehuisjes

Er gaat elke dag veel energie naar onze koeien, jong en oud. Onze melkkoeien worden volautomatisch gemolken en verzorgd.  Dat betekent dat ze met twee melkrobots continu gemolken kunnen worden. hardstikke leuk om eens van dichtbij mee te maken. Nadat in het vroege voorjaar mest is uitgereden en het gras flink is gaan groeien, wordt het gras in mei gemaaid. Als het daarna een paar dagen heeft gedroogd, gaat ook dit wintervoer de kuil in.  Pas als de koeien in de herfst naar binnen komen, wordt deze voorraad aangesproken. Het rantsoen van de melkkoeien is vrij complex, daar gaan wij u niet mee lastigvallen. Maar het is erop gebaseerd dat er met een lage kostprijs veel melk moet worden geproduceerd. En daarom moeten de koeien flink verwend worden! 

Groeien kun je immers maar één keer en dat moet allemaal kloppen. Onze oudste zoon Jeroen is de grote helpende hand. Hij vindt het werk erg leuk en heeft al aardig door waar de prioriteiten liggen. Wij hopen dan ook dat hij later de volgende generatie op het familiebedrijf wordt. Dan worden er ook nog het hele jaar door zo’n 70 kalfjes geboren. Absoluut de moeite waard om een keer mee te maken. Als u bij ons verblijft, komen wij u zeker roepen! En in het voorjaar zijn de lammetjes aan de beurt.
Een hele belevenis, want dit is het begin van de lente.

We vinden het leuk als u onze gast bent, maar u bent vooral ook welkom op ons boerenbedrijf.
We staan u graag te woord om uw vragen te beantwoorden en laten u graag kennis maken met de mooiste dieren die er zijn: koeien! Het is toch hartstikke leuk om het boerenleven een keertje van dichtbij mee te maken!

U bent van harte welkom, ook in onze stal!